enjonna

Fredagkväll i soffan

Publicerad 2014-02-21 21:29:03 i Dagbok!, Övrigt,

Just nu sitter vi bänkade framför Studio Sochi där de går igenom alla dagens bedrifter från våra fantastiska OS-medaljörer. Vilket OS vi gör. Jag stängde på jobbet idag och sen körde jag och handlade inför helgens gottigheter. Imorgon kommer kusinerna med fastern för kvällsmys och Mello, jag vet en liten pojke som kommer bli överlycklig.
 
Veckan har innefattat 2,5 års kontroll för vår fina Limmekille. 14,5 kilo tung och 89 cm lång är han nu och skötte sig exemplariskt. Vi blev ombedda att sluta med mjölk och fil ett tag för att se om det är de som påverkar hans dumma eksem och uppblåsta mage. Det är inte tal om allergi men han kan vara överkänslig så vi testar. Som tur är dricker Limme gärna mandelmjölk så vi kör på det istället.
 
I Onsdags fick han även följa med till barnmorskan för första gången. Han hjälpte glatt till att kolla blodryck och utbrast "OOoooj, jag hör Aaanee mamma, han låter så do, do do!" när Cecilia lyssnade på de fina hjärtljuden. Sammanlagt har jag gått upp 4,5 kilo så här långt och jag hoppas kunna hålla mig under 8 kg. Nästa tillfälle hos barnmorskan är det dax för glukosbelastning ännu en gång och mig bekommer det inte om det visar diabetes med tanke på hur jag redan äter och sköter min kost. Det hade varit lugnande med ett tillväxtultraljud däremot men det hoppas jag att jag får oavsett om diabetesen är tillbaka eller ej.
Fogarna är ordentligt smärstamma stundtals och efter en dag på jobbet är jag helt slut. Det är konstaterat att foglossningen är på besök även under denna graviditet så nu gäller det att jag lyssnar på kroppen och vilar när jag behöver det. Över lag känner jag mig inte hälften så gnällig som sist trots att jag känner mig tre gånger så stor.
 
Nu tänkte jag gå och knyta mig..
Ni hittar mig på Instagram (enjonna) och (jfotografi) för bättre och mer regelbunden uppdatering.
Trevlig helg!

Vecka 23 på ingång

Publicerad 2014-02-09 18:11:15 i Dagbok!,

På Tisdag går vi in i graviditetsvecka 23 och jag är ungefär dubbelt så stor som sist och känner redan tydliga kroppsdelar. Både Emil och Limme har känt bebisens sparkar och Limme tyckte jag skulle säga till bebisen (som fått namnet Arne) att inte sparka på honom.
 
-"Aj! Mamma säg till Aneee!" :)
 
Limme är redan väldigt mån om Arne i magen, han ska följa med till busfabriken och bli buren uppför trapporna så han inte ramlar. Han ska få sitta i Limmes knä och åka rutschkana. Vi ska åka till havet och åka båt när Arne kommit ut. Och sen rätt som det är går han fram till magen och kallar -"Aneee kom uuuut!".
 Tvivlar inte på att han kommer bli en fantastisk storebror. Dock lite besviken kanske, med tanke på att oavsett kön så kommer den inte att heta Arne.
 
Vi har så smått bestämt oss hur vi ska göra med vagn. Först va vi inne på Kronans nya syskonvagn men efter att vi mätt åt alla håll så kom vi fram till att den blir för liten för Limme. Däremot lutar det åt en kronan Duo S eller City till bebis och en bumprider till Limme så att man kan ta enkelvagnen när vi inte är i behov av syskonvagnen. Eftersom att vi inte vill lägga allt för mycket pengar på en syskonvagn så lutar det mest troligt åt Jollyrooms Beemoo joggingvagn som är otroligt lätt att köra och packa ihop och som dessutom inte tar speciellt mycket plats.
 
 
 
På Tisdag hämtar vi vår nya fina bil och ÅKE är mer än hjärtligt välkommen till familjen. Vi ser fram emot att slippa lämna in bilen på lagning var tredje månad och den här med att investerar i en helt ny bil känns som det bästa beslutet för oss.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela