enjonna

Nellaloppan

Publicerad 2015-02-16 22:57:03 i Barnfotografering, Dagbok!, Jonnaolssonfotografiochform, Nella 7-9 månader, Våren2015, Övrigt,

Min fina tjej som blir 8 månader imorgon tog sina fyra första krypsteg idag efter att ha gungat fram i några veckor. I soffan och sängen kryper hon på för fullt men det har varit en utmaning att ta sig fram på vårt hala parkettgolv. Galen blir hon om det inte går fort nog. Nella har ett hejdundrande humör. Det kan man inte tro för hon är mestadels sprudlade glad och strålar upp som en sol av minsta lilla uppmärksamhet. Om det inte är av någon hon inte känner så bra förstås, då är hon väldigt blyg och trivs bäst tätt intill mamsen. Vilket mamsen tycker är väldigt mysigt eftersom storebror aldrig varit varken still eller kelig.
 
Hon har lärt sig att vinka och kallar på 'Mamamamamama!' När det är tråkigt.
 
8 månaders besöket på BVC resulterade i 7680 gram och 67 centimeter. En liten nätt loppa som äter oss ur huset. Hon älskar mat, eller snarare, hon älskar det hon tycker om. Hi hi. Havregrynsgröt med kokosmjölk är en hit och det är oftast så hon startar dagen efter att ha sovit hela natten i ett svep. Kyckling i kokosmjölk, broccoli, blomkål, morötter, ärtor, fisk, avokado, frukt och bär är också poppis. För att inte tala om youghurt. Rysk fet youghurt om hon själv får bestämma. Hon äter gärna själv. Mamman vill gärna inte att hon ska det för det räcker att sanera efter storebror.
 
För två veckor sedan slutade vi amma efter att endast ammat nattetid om hon velat äta då.
 
Storebror är fortfarande den bästa och sakta men säkert börjar storebror visa lite kärlek mellan knipen och puttarna. Men han älskar när hon skrattar åt honom och spexar på för fulla muggar när han märker att hon vill titta på teater.
 
Att peta andra barn i näsan och ögonen är också roligt. Att vara kring andra barn är också okej, men helst ska man peta på dom. Nella har många kompisar som vi träffar en del både på Öppna Förskolan och Mammafrukostar vilket mamman tycker är extra roligt.
 
Storlek 68 sitter som en smäck men eftersom där ligger så fina plagg i storlek 74 så har mamman envisats med att börja använda det. Mamman älskar barnkläder vilket Instagramföljarna säkert märkt. Klämmor, hårsnoddar och andra acessoarer är också himla poppis. Änsålänge får klämmor och rosetter sitta i håret och den dagen hon förstår hur man får av dom så kommer det förmodligen ändå inte gå med tanke på hur mycket hår de sitter fast i. Hi hi.
 
Hon med håret. Hon kommer här!
 
 

Hugo och Milo

Publicerad 2015-02-13 21:09:18 i Barnfotografering, Jonnaolssonfotografiochform, Övrigt,

För några veckor sedan va ljuvliga Hugo här på besök tillsammans med sin härliga storebror Milo. Solen strålade och hjälpte oss med det ultimata fotoljuset. Spana in lilla Hugos himmelsblå ögon alltså, man smälter ju som choklad över ett vattenbad. Vilken tur jag har som får träffa så många ljuvliga kids. Det är en ära för mig att mina bilder hänger i så många hem häromkring. Jag är så stolt och tacksam.
 
 

TACK, Jack!

Publicerad 2015-02-09 22:07:30 i Barnfotografering, Jonnaolssonfotografiochform, Övrigt,

Under föräldrarledigheten med Limme va vi flitiga besökare på Öppna Förskolan och utvecklade en fantastisk vänskap med människor som vi idag umgås flitigt med. Vi träffas relativt ofta med barnen, semestrar ihop, firar födelsedagar och andra högtider tillsammans. Jag har Öppna Förskolan att tacka för mycket och under min andra föräldrarledighet är vi nästan lika flitiga på att besöka Roslunda Familjecentral och härliga Amelie som driver en underbar verksamhet i Roslundas lokaler.
 
I höstas träffade vi ytterliggare härliga människor, tack vare Öppna Förskolan. Framförallt Mamman och minstingen i denna härliga familj, men även storasystern fick vi äran att träffa de dagar vi hade de stora barnen med oss. Det har blivit en del Mammafrukostar med de små barnen och varje Fredag går vi på gympa med de stora och jag känner sådan tacksamhet för att Emma och Joakim fick sin fina Jack i samband med att vi fick Nella, annars hade vi förmodligen inte fått äran att lära känna dom. Så låt mig presentera dessa ljuvliga syskon, med de finaste blå ögon man kan tänka sig, som bjöd på massa bus och skratt förra veckan när dom besökte mig i dagsljusstudion.
 
Jag älskar att fotografera barn. Det kan aldrig bli mer livfullt och ärligt. Det blir som det blir och ofast är det inte ens lönt att försöka planera något annat än klädval. För barn är experter på att vara sig själva och det kan alltid bara bli bättre än vad man tänkte sig från början.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela