enjonna

Korvgryta med rotfrukter

Publicerad 2011-11-30 21:39:29 i Mat å bak,

I love ICA. Speciellt ICA's billiga veckan! Letade fram detta härliga recept idag på denna mustiga korvgryta med rotfrukter. Så gott och så enkelt. Denna lär införas en gång i veckan om jag får bestämma och jag tror att farsan håller med, korvälskare som han är.4 portioner

Ingredienser
6 potatisar
200 gram kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 gram falukorv
5 dl vatten
Grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt

Gör såhär:
Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorv i bitar.
Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter.
Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt.

Jag hade även svartpeppar och paprikapulver som krydda.
Supergott!

Humöret är likamed jätteargt.

Publicerad 2011-11-30 10:43:41 i Limme 0-3 månader,

Nu är det slutkånkat på vår lille kille.. Han har fått ett jäkla humör och igår va han inte att leka med. Inte idag heller för den delen. Men nu får han skrika tills han tröttnar. Man märker så tydligt på honom om man varit iväg på helgen där någon bär på honom hela tiden, vi får nog begränsa detta med start nu. för såhär kan vi inte ha det. Fast att man bara är 4 månader kan man inte bli buren hela tiden och han är väl medveten om att man kan säga ifrån att man visst vill det, HÖGT.

Tur att han är lika söt när han är förbannad. Hi hi..

Kameran i högsta hugg.

Publicerad 2011-11-30 08:50:40 i Limme 0-3 månader,

Limme ligger och leker i gymmet och snart har han lärt sig att snurra hela varvet runt. Han tränar och tränar varje dag, han ska bara få kläm på att få tillräckligt mycket kraft runt så axlen också hänger med. En spänd mamma här hemma, med kameran i högsta hugg.Snart tar Limme en timmes vila och då ska faktiskt denna mamman också passa på att vila. Har varit helt slut nu i två dagar och jag hoppas inte att det är ett virus på g in i denna familjen. Promenera ska vi också göra och inviga nya Öppna Förskolan på Vårdcentralen Laxen. Mysigt. Fräscha fina lokaler! Får se om jag tar med mig kameran ner..  

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela