enjonna

4 månader har gått

Publicerad 2014-10-24 22:00:22 i Barnfotografering, Hösten2014, Nella 4-6 månader, Övrigt,

Och Nella väger strax över 6 kilo, närmare bestämt 6060 gram och är 62 centimeter lång. I samma ålder vägde storebror 7070 gram och va 64 centimeter lång så lilla loppan ligger inte riktigt inne med samma underbara bebisveck och dubbelhakor.
 
Nella är väldigt harmonisk, social och otroligt framåt. Ljudar och jollrar mer och mer för varje dag som går och höjdpunkten på dagen är när vi hämtar storebror på förskolan. Hon fullkomligt älskar Limme och skrattar hjärtskärande av att se han spexa och hoppa runt. Att ligga ner är längre inget alternativ utan nu ska hon bara sitta och helst stå mest hela tiden. Fötterna är roliga, speciellt om där är prickar på strumporna för då syns dom tydligare. Hon ger alltid ifrån sig ett leende och den härliga smajlgropen får mammahjärtat att slå tredubbla slag.
 
Jag helammar fortfarande och trivs jättebra med det och sedan en vecka tillbaka har hon fått smaka på broccolimos tre gånger. Sedan en månad tillbaka har hon suttit i sin stol vid matbordet när vi äter och är väldigt intresserad av vad vi gör så jag tror och hoppas att hon inte kommer vara lika svår med maten som storebror va.
 
Vaggan hänger fortfarande med men snart är det dags att börja använda spjälsängen. Hon somnar mellan 21 och 22 på kvällen och vaknar runt 5 på morgonen därefter för att äta lite, sen somnar hon gärna om till 9 om hon får bestämma själv.
 
Vi använder storlek 3 i blöjor.
 
Hon har suttit lite i sin gåstol små stunder och tar sig bakåt. Det är bara en tidsfråga innan hon krälar sig fram och det ska blir roligt att se om hon slår brorsans rekord som ålade vid fem månaders ålder.
 
Storebrors svartsjuka har lagt sig betydligt och han accepterar numera att hon är en del av vår familj. Han gör allt för att hon ska skratta åt honom och som jag skrev tidigare så är det inte mycket som ska till, det räcker oftast att han visar sig.
 
 
 
 

Nella 3 månader

Publicerad 2014-10-01 19:28:46 i Barnfotografering, Hösten2014, Jfotoform, Nella 0-3 månader, Övrigt,

Nella har nu hunnit bli 3,5 månad och jag lyckades faktiskt med att få till en godkänd 3 månaders session. Dock har jag inte lyckats få till ett blogginlägg sedan dess pågrundav ett stressigt September. Vi börjar komma in i rutiner och det går faktiskt över förväntan. Lite bättre kostupplägg för mig bara sen så är vi på banan inför en härlig höst. Snart är det ju dax för loppan att börja med sina smaksensationer och då tror jag att det blir lättare även för mig att äta ordentligt.
 
Nella är en väldigt glad skrutt. Hon tycker mest att livet är underbart, förutom när man måste ligga ner. Hon vill gärna vara uppe och se allt kring sig och storebror är den bästa underhållaren. Hon sover inte så mycket om dagarna men sover hela nätter. Lägger sig oftast vid 22-tiden och vaknar runt 05.00 för mat och somnar sedan om igen, gärna till 10.00 om hon får bestämma själv. Jag helammar och vi båda trivs väldigt bra med det. Jag vill och önskar att amma sålänge det bara går.
 
Hon ljudar massor och högt, pratar gärna väldigt länge och väldigt mycket att säga oss. Musik är populärt och babygymmet blir roligare för varje dag som går, när hon behagar att ligga ner vill säga. Jag skulle gissa på att hon nu väger ungefär 5,5 kilo och är kring 63 centimeter lång. Storlek 56 kan vi snart rensa ur garderoben. Dock är det väldigt olika från plagg till plagg. Några 68 tights från H&M sitter jättebra medans andra märke i storlek 62 är på tok för stort. Nella sitter små stunder i sin matstol och älskar't. Helt plötsligt kan vi äta en normal måltid utan en missnöjd tjej i liggande läge.
 
Vi har precis fått hem Nellas nya vagn, en Brio Go 2014 och får nu byta till sittdelen, därav nytt vagnköp. Mamman, jag alltså, älskar denna vagn och kan verkligen inte byta. Den är perfekt för oss och grymt snygg. I denna underbara vagn kan hon dessutom halvligga och se lite mer än från liggdelen. Fäller man sufletten i liggdelen ser hon ju inte annat än himmel och hur spännande är det lixom.
 
Här har ni henne, vår underbara tjej.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela