enjonna

8 veckors tjejen

Publicerad 2014-08-12 10:00:00 i Dagbok!, Nella 0-3 månader, Sommaren2014, Övrigt,

Den här lilla damen blir idag 8 veckor och jag skulle tippa på att hon väger ungefär 4500 gram och är 66 cm lång. Nellaloppan är en väldigt glad liten tjej sålänge hon är mätt och belåten, hi hi. Hon ljudar mycket och vill gärna ligga och prata länge. Vi har börjat med storlek 2 i blöjor och använder fortfarande storlek 50 i kläder. Hon sover i sin vagga där vi har hennes babynest i och det verkar vara populärt eftersom hon sover hela nätterna. Oftast somnar hon kring 22.00 och vaknar sedan runt 06.00 för mat, därefter brukar hon somna om till runt 08.00-09.00. Vi är väldigt tacksamma för detta ja! Hon verkar trivas bra med sina föräldrar men storebror kan vara lite jobbig när han ska peta fingrarna i hennes näsborrar.
 
 
 

Sjörövarfabbekalas

Publicerad 2014-08-11 21:56:08 i Limme 3-4 år, Limmes 3-års kalas, Sommaren2014, Övrigt,

Ett sjörövarfabbekalas beställde han, vår Limme. Och ett sjörövarfabbekalas blev det!
 
 
Precis som sina två tidigare födelsedagar blev han ordentligt uppvaktad av nära och kära. Av kompisarna fick han Pippikläderna och Sjörövarfabbetårtan och av släkten ett pippihus, balanscykel, Pippis båt Hoppetåssa, ett parkeringshus till bilarna, kalsonger, kläder, en målarbok, tatueringar och pengar. Det va en nöjd kille som somna igår 18.21.

Limme 3 (!!!!) år

Publicerad 2014-08-11 21:45:35 i Dagbok!, Limme 3-4 år, Övrigt,

Hej Limme! Just nu när du läser detta ligger du och sover sött, med två spinkar i foten som vi inte får ut och aldelles nysmörjd pågrund av dina uppblossade exem. Det är ju mest en brottningsmatch varje kväll när det ska smörjas så därför får du alltid somna först, smart drag av oss, dina föräldrar. Nella sover också just nu, henne börjar du så smått tycka lite mer om. Det är ganska mycket svartsjuka från din sida och hyffsat många tjuvnyp i hennes små tår. I Måndags fick hon en boll i huvudet. Men du är också där för henne så fort hon blir ledsen, tröstar och utbrister "men vad är det lilla gumman?" , "hon saknar nog pappa, mamma!". Ja, för den där pappan saknar du så fort han inte är hemma. Han är din stora idol och jag kan verkligen inte klandra dig. Din pappa är fantastisk på alla sätt och vis. Förutom du, är han min stora kärlek.
 
Du pratar så vi får sår i öronen. Skojar och spexar dagarna i ända. Imorgon ska du börja på stora avdelningen på dagis efter att ha varit hemma med din mamma i 10 veckor. Jag förstår om du tycker det ska bli skönt. Igår fyllde du 3 år och jag kan inte förstå var dessa tre år har tagit vägen, det har gått så otroligt fort. Det känns som igår du kom ut till oss, blå och helt slutkörd efter att du kämpat i 46 timmar för att komma ut. Samtidigt känns det som att du alltid varit en del av oss, det är en konstig känsla det där och den kommer du att förstå den dagen du får barn. Limme, du är fantastisk. Du säger ofta att du älskar oss och du ska veta att det får mitt hjärta att slå dubbla slag varje gång du säger de orden. För vi älskar dig, innerligt. Vi går genom eld för dig om det skulle behövas. Vi kommer alltid att finnas där för dig oavsett vad. Vi ska göra vårt bästa för att vägleda dig, hjälpa dig att fatta beslut som du känner är rätt. Du ska aldrig behöva sluta drömma. När du siktar mot stjärnorna kommer vi att hjälpa dig nå dit.
 
Grattis, vår älskade son!

 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela