enjonna

Påsken, so far!

Publicerad 2014-04-18 20:40:52 i Dagbok!, Gravid med nummer 2, Hemmet, Våren 2014,

Limme och supersambofarsan stojar just nu runt i soffan, visar sina specialkonster för varandra och skrattar. Ljuvligt att lyssna på. Limmes kärlek för sin Pappa är inte som någon annan kärlek, Pappan är bäst. Jag hoppas lite på att bebisen i magen blir Mammig, men med tanke på vem som är Pappan så tvivlar jag på det.
 
Vi har haft en fantastisk Långfredag med städ, fix och finbesök. Far och son begav sig till Ica Maxi för att inhandla helgens intag av mat och godsaker, pallkragar, planteringsjord och täckbark. Mamman i hushållet njöt av ett varmt skumbad, tvättade och städade ovanvåningen. När killarna kom hem slockande den minsta av dom på soffan medan vi gjorde i ordning för att placera pallkragarna och luckra upp gräsmattan. I veckan tvättade vi trädäcket två rundor och fick ett grymt bra resultat och så fort det blir varmare ska det oljas in så att vi slipper få spinkar i fossingarna i sommar. Min älskade mamma och fönsterputsarexpert kom och hjälpte oss med våra fasansfullt smutsiga fönster så nu ser vi ut. En effektiv dag som avslutades med grillad kycklingfile, melonsallad och turkisk youghurt.
 
 
I år låg där en lapp i Limmes påskägg från Påskharen med en beskrivning av var han kunde hitta en överraskning. Påskharen hade skrivit att han skulle leta i skåpet där hans spel, pussel och memory finns. I Skåpet hittade Limme en skål med kokta ägg, färg och diverse andra tillbehör att måla äggen med.
 
 
Av mormorn som kom på Skärtorsdagen med ett stort ägg från Påskharen i Stidsvig låg där en Polismotorcykel.
 
 
Och lite godis.
 
 
Mormorn och Morfarn bor i samma gata så Morfarn kom också med en leverans från Stidsvigsharen. I det ägget låg där en bil som kunde köra av sig själv, ahlgrensbilar och choklad.
 
 
Chillimarinerade kycklingfileer, melonsallad och turkis youghurt smakade gott efter en effektiv dag.
 
 
Nu fattas bara spjälsängen som ska stå under den fina vimpeln i pastellfärger, sen är sovrummet redo för en ny familjemedlem. Nu är det dax att inta soffläge. Kanske ska föräldrarna i detta hushåll orka se en hel film. Imorgon hoppas vi på finfint väder så att vi kan bli klara med våra pallkragar och så diverse godsaker.
 
GLAD FRÖIDHEFUL PÅSK från oss!
 
 

Nytt och bekvämt till preggot

Publicerad 2014-04-17 16:38:55 i Dagbok!, Gravid med nummer 2, Graviditet, Våren 2014,

Igår fick jag hem ett paket med härliga kläder från H&M att hoppa i efter förlossningen. En snygg amnings-bh känns som ett måste och när jag fick se den fina vita i spets så kändes det självklart att unna sig en lite snyggare och bekvämare bh med tanke på att den sitter dygnet runt under amningstiden. Amingströjor har jag inga och känner inget större behov av att lägga en massa pengar på det. Sedan förra sommaren har jag massor med oversize toppar som kommer fungera utmärkt men det fick ändå bli en amningstopp för bekvämlighetens skull. Och sen två par mysbyxor att strosa i på BB och under alla sommarkvällar. Mitt tredje par harem i garderoben nu och jag älskar dom. Snyggt och bekvämt. Ett par träningsbyxor fick också förgylla min tillvaro att mysa runt i, dom passar även nu men är lite rädd att töja ut dom för mycket så dom får vänta i 60 dagar till på att användas.
 
 

Plastbantar

Publicerad 2014-04-16 10:39:14 i Dagbok!, Gravid med nummer 2, Graviditet, Hemmet, Våren 2014,

Med Limme har vi alltid haft plastflaskor, vi har haft turen att han har tagit alla flaskor och nappar utan problem. Men mest har vi haft Mam's flaskor, de är lätt att få tag på och inte speciellt dyra, dessutom har de funktionen för att undvika kolik.
 
Till nästa barn kommer vi inte att använda Mam's flaskor, inte en endaste av plastflaskorna faktiskt. BPA fria nappflaskor är ingen garanti för att flaskan är giftfri, speciellt inte när den utsätts för mikrovågsugn jämt och ständigt. Så med barn nummer två kommer vi att bojkotta plastnappflaskor och köra på glas. Limmes alla flaskor kommer dessutom att kastas och ersättas med en ny, fräsch glasflaska med sugrörsfunktion.
 
Lite dyrare, men bra mycket bättre i både kvalite och miljösynpunkt. www.ekokul.se har ett stort utbud av diverse olika babyartiklar och leksaker. Allt från hygienprodukter till leksaker. Nu återstår bara valet mellan vilken flaska vi ska beställa hem till kommande bebis? Efter att ha läst på en del om diverse flaskor så står det nu mellan Cherub Baby som ni ser i mitten eller Lifefactory längst till vänster, flaskan som Limme ska få är från Lifefactory och har som ni ser ett lock med sugrör. Han behöver verkligen inte dricka ur nappflaska längre. Jag kommer verkligen att kämpa med amningen in i det sista och hoppas att det kommer fungera bättre denna gången. Men oavsett så kan det vara skönt att pumpa ut för att ha vid vissa tillfällen.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela