enjonna

Torsdagens Öppna Förskolanmys!

Publicerad 2012-06-29 12:49:28 i Limme 10-12 månader,

Varje Torsdag i 6 månader har vi varit på Öppna Förskolan och lagat mat tillsammans med ett härligt gäng mammor och barn. Vi bruka anlända vid niotiden på morgonen för att förbereda maten tillsammans innan sångstunden, därefter dukar vi, busar med våra ongar och bara myser ikapp. Maten vi lagat är såklart barnvänlig och det har varit mycket fiskrätter med torsk men också pizzapannkaka (som va himmelsk), tomat och basilikabiffar samt köttfärslåda. För oss har denna Torsdagen varit kanonbra eftersom att Limme va väldigt liten i maten och inte ett dugg intresserad av att äta. Redan första Torsdagen vi lagade mat och åt den tillsammans lossnade det för honom, han åt som en häst, torsk i ugn med potatismos och morötter, herregud vad han åt, jag trodde knappt mina ögon. Att sitta ner tillsammans och äta, det va de som behövdes och nu tycker han om all mat, både hemmalagad och burkmat. Kanonbra! Torsdagarna har varit veckans höjdpunkt för oss och det känns trist att det nu är sommarstängt.
 
Igår grillade vi korv i parken utanför Öppna Förskolan, gick tipspromenad, pratade minnen, fikade och drack kaffé medan ungarna lekte i gräset eller vila middag i vagnarna. En helt underbar dag med lite brännskador här och var och en väldigt fin avslutning på denna mammaledighet.
 
Vi har bästa Amelie att tacka för mycket genom detta mammalediga år, det hade inte alls varit så positivit om vi inte hittat gemenskapen nere på Öppna Förskolan. Alla nya människor vi träffat, mammor, pappor och barn.. tack! Vi är så glada för det. Vi har hittat nya vänner för livet och barnen kommer ju att växa upp i samma stad, kanske med samma intresse, gå på samma dagis eller skola sen när den dagen kommer.
 
Nu ser vi fram emot en sommar med alla barnens 1-års kalas, kanske lite grillkvällar och annat familjevänligt. En riktigt glad sommar önskar vi alla vänner, nu är det nämligen semester för vår del, att ha farsan hemma i fyra veckor är en otroligt skön känsla och vi ska njuta så in i bomben. Jag lägger nu ner detta underbara år i mitt bagage, tackar för ett fantastiskt år, ser tillbaka och minns. Min mammaledighet är slut, för den här gången.
 

Det snurrar i min skalle!

Publicerad 2012-06-27 22:55:23 i Hemmet, Limme 10-12 månader,

Det är mycket som försigår i mitt huvud just nu. Barnkalsinspiration och planering, men också planering av Limmes nya rum i nya lägenheten. Jag vet så mycket som att det ska vara mycket vitt. Vita väggar, vitt golv, vita mattor och vita möbler. Sen tror jag att det blir inslag av grönt och rött, Röglegrönt då såklart och det fina röda plåtskåpet får sin plats i hans rum. Kan bli jättefint!
 
Jag är ute efter en gammal tallrikshållare, ni vet en sådan som man hade finporslin i förr. En sådan ska vara precis ovanför växasängen (när han får den) prydd med alla hans fina böcker han fått, så att han själv kan ta ner dom och bläddra i på kvällarna när han ska sova eller bara mysa.
 

Jag älskar Åhléns barnrumsinredning, se bara på sniglen och de andra djurkuddarna. Så fin detalj! Väldigt ljust, med små färgklickar här och var. Jag tror det kan bli superbra. Men först och främst blir det makeover utav vardagsrum, kök och hall om det behövs. Det är ju trots allt där vi spenderar mest av tiden hemma.
 
Längtar! Knappt en månad kvar och faktiskt så hoppas jag att den går lika snabbt som de tidigare tio månaderna.

Bollkalle!

Publicerad 2012-06-27 22:06:35 i Limme 10-12 månader,

Vet ni vad, jag kan med 80% sannolikhet säga att denna Limmekille kommer bli ett bollproffs av något slag. Redan nu visar han sina skills och bollkontrollen är grym för att vara 10,5 månad gammal, precis som mor sin. Han älskar bollar, struntar i alla sorters leksaker, det är bara tennisbollen och bandybollarna som räknas och helst ska man tävla om att hämta dom. Det är skoj. Att kasta iväg dom, krypa efter i full karriär och så vidare..
 
Faktiskt, har vi inte gjort någonting för att uppmuntra detta bollsinne. Eventuellt är det genetiskt, vi hoppas på det!
 
Dagen har spenderats på Öppna Förskolan med härligaste gänget, imorgon är det sista gången jag går dit som mammaledig för den här gången. 13 Augusti öppnar dörrarna igen och då är det farsan som kommer hänga där med en 1 årig kille. Trodde inte att ångesten skulle besöka mig, har tyckt det ska bli skönt att komma igång med arbetet igen, men det börjar ta emot lite smått. Jag hoppas verkligen att det går över.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela