enjonna

Nyårsafton!

Publicerad 2011-12-31 13:07:36 i Jfotoform,

Jag hinner visst titta in och skriva av mig lite idag också. Vi har hunnit med en morgonpromenad i det härliga vädret idag, äntligen minusgrader och det va så friskt och härligt. Underbart! Dock är vädret inte så härligt längre. Precis som förra året fast minus slask. Det är dimmigt och trist. Plusgraderna är väl här igen kan jag tänka mig. Men det va iallfall skönt att få en vintrig promenad detta året och Limme fick äntligen inviga sin fina vinteroverall.

Jag har beställt hem lite klistermärke som ska få pryda CD fodralen som jag levererar mina bilder i efter fotograferingar. Mycket tjusigt blev det, eller? Vad tycks?Nu ska jag printa ut en fin tavla till Limmekillen som han ska ha ovanför sin säng när han flyttar in i sitt rum. Inspirationen fick jag från Ikeas blogg Livet Hemma. Ni får se den när den är färdig!

Gott nytt år!

Sista inlägget för detta året!

Publicerad 2011-12-30 22:16:43 i Limme 4-6 månader,

Årssammanfattningen är skriven, det är så roligt att gå tillbaka och läsa just dessa sammanfattningar. Man glömmer så fort.. Därför är bloggen ett bra verktyg! Jag skriver för min skull, för att mitt minne sviker mig alltid. Limmekillen sover sedan 19.15. Jag har gjort massor med god mangomos som serveras imorgon på Limmes första nyårsfirande. Vi vuxna får trerätters men Limme får nöja sig med tvårätters. Dock har jag inte hunnit med att organisera om kontoret och nu är jag för trött.

Morgondagen kommer att firas hos fastern med familj. Vi står för förätten, fastern för huvudrätten och farbror för efterrätten. Ska bli roligt att se vad som kommer serveras. Nyårsfirandet blir lungt och städat. Jag kanske kommer dricka något glas skumpa men annars håller jag mig till saft. Förmodligen kommer vi vara hemma till 12-slaget, har ingenaning om hur Limme kommer att reagera och det känns som att man vill vara på säker mark om han skulle bli rädd. Vi får se hur vi gör!

Här kommer lite mer bilder från sista dagen på detta året..

Året som gått, 2011!

Publicerad 2011-12-30 21:27:27 i Dagbok!,

Jag tänkte göra en liten annorlunda årssammanfattning, inspirationen kommer från Isa, ni vet den där fantastiska mamman som också gör magiskt vackra illustrationer. Ni hittar Isa HÄR!

ÅRETS HEMMAPROJEKT. Operation inreda barnrum. Dock så omvandlades barnrummet ganska så snabbt till ett kontor där man bytar blöjor. Inte mig emot, men vi får börja om med det där projektet när vår goding är stor nog att sova i sitt eget rum. Annars har vi inte haft så mycket för oss. Sovrummet är fortfarande inte färdigt.. Det får väl bli 2012's hemmaprojekt har jag en känsla av..

ÅRETS LÅT: Hmm. Svårt! Men tror det är 'När min pojke går på stan' med Doktor Kosmos. En favvis och texten är så fin.ÅRETS RESA: Veckan på Gotland tillsammans med Pappa, Tina och lillasyster Elin. Tina och Elin tävlar i agility och reser Sverige runt med sina duktiga hundar och i somras bjöds vi med över till denna vackra Ö för att titta på underbar agility och semestra. Sommaren va inte särskillt fin detta år men på Gotland stråla solen alla dagar och det va varmt, klumpigt och helt underbart. Jag minns att jag gjorde en statusuppdatering på facebook, något i stil med.. 'Till och med grusen är vacker på Gotland!'. Ja alltså, varför åka utomlands när vi har ett eget paradis i Sverige?ÅRETS KÖP: Min älskade laptop, min rosa externa hårddisk och 105 kronors Canada Snow vinterskorna på Tradera. Mycket nöjd!ÅRETS SÄMSTA KÖP: Gardinskenor från Ikea som vi inte fått upp ännu, och om jag känner vår otur rätt så får vi snart en ny lägenhet, som inte är otur såklart men dom nya fina skenorna kommer förmodligen inte att passa där. Det skulle inte förvåna mig lixom.

ÅRETS SLIT: Absolut graviditen. De fyra första månaderna minns jag knappt, jag va i den dimmigaste dimman och mådde fruktansvärt. Och dom tre sista månaderna va också hemska. Jag hade gräslig foglossning som gav med sig lite när jag blev sjukskriven. Glykostestet visade diabetes och jag fick gå på kontroller och det blev extra tillväxtkontroller för att se så bebis inte blev för stor. Det va ingen risk för jag levde på gröna äpplen och mineralvatten. I ungefär två månader av nio mådde jag bra, men då mådde jag fantastiskt, precis som för dom flesta.ÅRETS SPÄNNING: 09.45 den 23 Februari va det dags för oss att få se vårt underverk för första gången. Vi satt i väntrummet, nervösa, lyckliga och oroliga. Ultraljud! Det näst häftigaste jag varit med om. Vi hade tillsist bestämt oss för att inte ta reda på kön. Jag ville veta men Emil ville inte. Under tiden barnmorskan undersökte så såg Emil vilket kön, det va tydligen väldigt tydligt. Dock va jag aldelles för tagen av situationen för att ens vara närvarande. Eftersom att Emil såg att det va en pojke så tyckte han att jag också kunde få veta så vi frågade och jag hade blivit väldigt chockad om barnmorskan sagt att det va en flicka..ÅRETS LYCKA: Efter 46 timmars värkarbete va han äntligen här. Vår älskade pojke som jag långt innan redan han bestämt namn på. Han va en Limme. Jag kände det på mig, det gör man. Alla försökte få in mig på andra spår angående namnval men det gick inte, och va säger ni nu då när han är här och är en given Limme. Efter många om och men kom han ut, jag tror jag fick lite hjälp från ovan. På 12 timmar hade jag nämligen inte öppnat mig en enda centimeter efter dom 5 cm jag var öppen när vi kom in så det lutade åt kejsarsnitt. Vid 21.00 kom det in ett helt gäng sköterskor som gjorde ultraljud och kollade olika värden och förklarade att förlossningen va tvungen att gå framåt, hade den inte gjort det till 22.30 så fick det bli kejsarsnitt. Något hände. Det sa poff och helt plötsligt tog krystvärkarna över precis när epiduralen börja släppa, vilken jäkla tur, för jag hade förmodligen inte överlevt dessa värkar efter så långt tid med epidural. Efter 21 minuters krystande ploppade han ut. Det vackraste vi någonsin sett, helt perfekt trots att han va en spinkis med konstig huvudform. 10 Augusti 23.06. 3298 gram och 51 cm lång.ÅRETS PLAGG: En fin brun/gul tunika för 50 riksdaler på KappAhl.

ÅRETS TILLSTÄLLNING:
Jag har två faktiskt. Mitt 24 års firande här hemma hos oss. Det bjöds på pastasalladbuffé med biffar, kycklig, fläskfilé och diverse smarriga såser. Mitt första kalas faktiskt. Dom andra åren har vi bott i en 1:a som Emil hade när vi blev tillsammans så då har jag firat hemma hos päronen. Jag måste också ta med Limmes dopdag som blev fantastiskt fin. Det va så långt ifrån ett vanligt dop man kan komma.


ÅRETS BOK: Patrik Sjöbergs självbiografi!

ÅRETS GULDHJÄRTA: Går till min fina sambo som också är världensbästa Pappa. Han är en fantastisk människa som behandlar oss som det dyrbaraste i världen. Han skämmer bort mig med massor av vardagslyx och gör allt för att vi ska ha det bästa. Under graviditeten har han varit en klippa. Han har masserat. Servat. Burit. Fixat. Och varit kär i mig fast jag varit den tråkigaste och stundtals suraste människan på jordklotet. Snart fyra år tillsammans och jag hoppas att vi lever lyckliga i alla våra dagar!Nu blickar vi framåt mot ett nytt år. 2012 here we come med allt vad det innebär. Nyårslöftet i år kommer att handla om välmående och jag ser såklart väldigt mycket fram emot Limmes alla utvecklingsfaser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela