enjonna

2013, året då..

Publicerad 2014-01-21 14:43:35 i Dagbok!,

2014 är här och det innebär en del stora livshändelser och annat roligt för vår del. Men först tänkte jag sammanfatta 2013 i stora drag. Heltidsjobb, fotograferande och högskolestudier tog på krafterna rejält. Inte nog med att jag, och vi som familj varit otroligt trötta psykiskt så innehöll sommaren och semestertider två stora, fruktansvärda smällar och våra hjärtan fick sig en ordentligt törn när två betydelse fulla killar valde att avsluta sina liv. Det tog hårt och är fortfarande väldigt svårt att ta in. Framförallt så lider jag otroligt mycket med familjerna som tvingas leva sina liv utan sina fina söner och bröder. Jag skulle aldrig orkat.
 
Hösten kom, dagis, jobb och studier rullade tungt på och sjukorna avlöste varandra. Men det va höstens minsta bekymmer. Den 7 November ringde min telefon och jag såg att det va min bästa vän. Svarade glatt precis som vanligt när jag väldigt snabbt insåg att något hade hänt. Hon berättade att hon va påväg in till sjukhuset till sin mamma och att det nu kunde vara slutet efter den långa kampen mot cancern. Efter en halvtimme ringde hon igen, hon hann inte säga hejdå. Ännu en aldelles för betydelsefull människa tvingades lämna sin familj, sina två döttrar, svärsöner och sitt underbara barnbarn. En människa som gått igenom så mycket, som bestigit berg av motgångar i sitt liv, som precis blivit mormor för första gången och hade så mycket mer att se fram emot. Jag kan fortfarande inte släppa tanken på hur orättvist det är och hur ledsen jag är över hur 2013 har behandlat oss och våra nära.
 
Bloggen har inte ens funnits med som prioritering detta år. Den lediga tid vi har haft har vi spenderat med att njuta av vår son. För vi vet aldrig vad som väntar oss. Det gäller att ta tillvara på alla de tillfälle man får tillsammans.
 
Det är inte meningen att söka sympati på något vi, men när jag går tillbaka om några år och läser just det här inlägget vill jag kunna se tillbaka på år 2013 som ett trots allt betydelsefullt år. 2013 lärde mig att inte ta någon eller någonting för givet! Att berätta för de jag älskar att de betyder så otroligt mycket för mig.
Att inte slösa bort sin tid eller energi på människor eller händelser som slukar dig. Att inte ta någon skit eller låta sig bli illa eller orättvis behandlad.
 
2013 va året då vår son fyllde 2 år. Året då vi grillade mer än någonsin och spenderade några dagar på Öland tillsammans med våra fina vänner. Året då jag kom närmre min bästa vän än någonsin förut. Året då min syster Elin sopade banan med Agilitysverige och min syster Sanna tog körkort. Året då farfarn bjöd oss på Lalandiaweekend. Året då jag nådde min målvikt och kom i form. Året då mormorn såg en orm på gräsmattan och inte våga gå ut där på veckor. Året då vi firade den finaste julafton på många, många år.
 
ÅRET DÅ VI BLEV GRAVIDA FÖR 2:a gången. 2014 HERE WE COME :)
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Erica

Publicerad 2014-02-02 17:11:09

åh då kanske bloggen kommer igång igen med tanke på graviditeten! ;)

Svar: Jag hoppas på det! ;) haha! gick inte så bra sedan detta inlägg men ska verkligen bruka allvar. Det är så roligt att gå tillbaka och läsa! :)
Jonna Olsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela