enjonna

Torsdagens Öppna Förskolanmys!

Publicerad 2012-06-29 12:49:28 i Limme 10-12 månader,

Varje Torsdag i 6 månader har vi varit på Öppna Förskolan och lagat mat tillsammans med ett härligt gäng mammor och barn. Vi bruka anlända vid niotiden på morgonen för att förbereda maten tillsammans innan sångstunden, därefter dukar vi, busar med våra ongar och bara myser ikapp. Maten vi lagat är såklart barnvänlig och det har varit mycket fiskrätter med torsk men också pizzapannkaka (som va himmelsk), tomat och basilikabiffar samt köttfärslåda. För oss har denna Torsdagen varit kanonbra eftersom att Limme va väldigt liten i maten och inte ett dugg intresserad av att äta. Redan första Torsdagen vi lagade mat och åt den tillsammans lossnade det för honom, han åt som en häst, torsk i ugn med potatismos och morötter, herregud vad han åt, jag trodde knappt mina ögon. Att sitta ner tillsammans och äta, det va de som behövdes och nu tycker han om all mat, både hemmalagad och burkmat. Kanonbra! Torsdagarna har varit veckans höjdpunkt för oss och det känns trist att det nu är sommarstängt.
 
Igår grillade vi korv i parken utanför Öppna Förskolan, gick tipspromenad, pratade minnen, fikade och drack kaffé medan ungarna lekte i gräset eller vila middag i vagnarna. En helt underbar dag med lite brännskador här och var och en väldigt fin avslutning på denna mammaledighet.
 
Vi har bästa Amelie att tacka för mycket genom detta mammalediga år, det hade inte alls varit så positivit om vi inte hittat gemenskapen nere på Öppna Förskolan. Alla nya människor vi träffat, mammor, pappor och barn.. tack! Vi är så glada för det. Vi har hittat nya vänner för livet och barnen kommer ju att växa upp i samma stad, kanske med samma intresse, gå på samma dagis eller skola sen när den dagen kommer.
 
Nu ser vi fram emot en sommar med alla barnens 1-års kalas, kanske lite grillkvällar och annat familjevänligt. En riktigt glad sommar önskar vi alla vänner, nu är det nämligen semester för vår del, att ha farsan hemma i fyra veckor är en otroligt skön känsla och vi ska njuta så in i bomben. Jag lägger nu ner detta underbara år i mitt bagage, tackar för ett fantastiskt år, ser tillbaka och minns. Min mammaledighet är slut, för den här gången.
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela