enjonna

Påsken, so far!

Publicerad 2014-04-18 20:40:52 i Dagbok!, Gravid med nummer 2, Hemmet, Våren 2014,

Limme och supersambofarsan stojar just nu runt i soffan, visar sina specialkonster för varandra och skrattar. Ljuvligt att lyssna på. Limmes kärlek för sin Pappa är inte som någon annan kärlek, Pappan är bäst. Jag hoppas lite på att bebisen i magen blir Mammig, men med tanke på vem som är Pappan så tvivlar jag på det.
 
Vi har haft en fantastisk Långfredag med städ, fix och finbesök. Far och son begav sig till Ica Maxi för att inhandla helgens intag av mat och godsaker, pallkragar, planteringsjord och täckbark. Mamman i hushållet njöt av ett varmt skumbad, tvättade och städade ovanvåningen. När killarna kom hem slockande den minsta av dom på soffan medan vi gjorde i ordning för att placera pallkragarna och luckra upp gräsmattan. I veckan tvättade vi trädäcket två rundor och fick ett grymt bra resultat och så fort det blir varmare ska det oljas in så att vi slipper få spinkar i fossingarna i sommar. Min älskade mamma och fönsterputsarexpert kom och hjälpte oss med våra fasansfullt smutsiga fönster så nu ser vi ut. En effektiv dag som avslutades med grillad kycklingfile, melonsallad och turkisk youghurt.
 
 
I år låg där en lapp i Limmes påskägg från Påskharen med en beskrivning av var han kunde hitta en överraskning. Påskharen hade skrivit att han skulle leta i skåpet där hans spel, pussel och memory finns. I Skåpet hittade Limme en skål med kokta ägg, färg och diverse andra tillbehör att måla äggen med.
 
 
Av mormorn som kom på Skärtorsdagen med ett stort ägg från Påskharen i Stidsvig låg där en Polismotorcykel.
 
 
Och lite godis.
 
 
Mormorn och Morfarn bor i samma gata så Morfarn kom också med en leverans från Stidsvigsharen. I det ägget låg där en bil som kunde köra av sig själv, ahlgrensbilar och choklad.
 
 
Chillimarinerade kycklingfileer, melonsallad och turkis youghurt smakade gott efter en effektiv dag.
 
 
Nu fattas bara spjälsängen som ska stå under den fina vimpeln i pastellfärger, sen är sovrummet redo för en ny familjemedlem. Nu är det dax att inta soffläge. Kanske ska föräldrarna i detta hushåll orka se en hel film. Imorgon hoppas vi på finfint väder så att vi kan bli klara med våra pallkragar och så diverse godsaker.
 
GLAD FRÖIDHEFUL PÅSK från oss!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela