enjonna

4 månader har gått

Publicerad 2014-10-24 22:00:22 i Barnfotografering, Hösten2014, Nella 4-6 månader, Övrigt,

Och Nella väger strax över 6 kilo, närmare bestämt 6060 gram och är 62 centimeter lång. I samma ålder vägde storebror 7070 gram och va 64 centimeter lång så lilla loppan ligger inte riktigt inne med samma underbara bebisveck och dubbelhakor.
 
Nella är väldigt harmonisk, social och otroligt framåt. Ljudar och jollrar mer och mer för varje dag som går och höjdpunkten på dagen är när vi hämtar storebror på förskolan. Hon fullkomligt älskar Limme och skrattar hjärtskärande av att se han spexa och hoppa runt. Att ligga ner är längre inget alternativ utan nu ska hon bara sitta och helst stå mest hela tiden. Fötterna är roliga, speciellt om där är prickar på strumporna för då syns dom tydligare. Hon ger alltid ifrån sig ett leende och den härliga smajlgropen får mammahjärtat att slå tredubbla slag.
 
Jag helammar fortfarande och trivs jättebra med det och sedan en vecka tillbaka har hon fått smaka på broccolimos tre gånger. Sedan en månad tillbaka har hon suttit i sin stol vid matbordet när vi äter och är väldigt intresserad av vad vi gör så jag tror och hoppas att hon inte kommer vara lika svår med maten som storebror va.
 
Vaggan hänger fortfarande med men snart är det dags att börja använda spjälsängen. Hon somnar mellan 21 och 22 på kvällen och vaknar runt 5 på morgonen därefter för att äta lite, sen somnar hon gärna om till 9 om hon får bestämma själv.
 
Vi använder storlek 3 i blöjor.
 
Hon har suttit lite i sin gåstol små stunder och tar sig bakåt. Det är bara en tidsfråga innan hon krälar sig fram och det ska blir roligt att se om hon slår brorsans rekord som ålade vid fem månaders ålder.
 
Storebrors svartsjuka har lagt sig betydligt och han accepterar numera att hon är en del av vår familj. Han gör allt för att hon ska skratta åt honom och som jag skrev tidigare så är det inte mycket som ska till, det räcker oftast att han visar sig.
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela