enjonna

Plastbantar

Publicerad 2014-04-16 10:39:14 i Dagbok!, Gravid med nummer 2, Graviditet, Hemmet, Våren 2014,

Med Limme har vi alltid haft plastflaskor, vi har haft turen att han har tagit alla flaskor och nappar utan problem. Men mest har vi haft Mam's flaskor, de är lätt att få tag på och inte speciellt dyra, dessutom har de funktionen för att undvika kolik.
 
Till nästa barn kommer vi inte att använda Mam's flaskor, inte en endaste av plastflaskorna faktiskt. BPA fria nappflaskor är ingen garanti för att flaskan är giftfri, speciellt inte när den utsätts för mikrovågsugn jämt och ständigt. Så med barn nummer två kommer vi att bojkotta plastnappflaskor och köra på glas. Limmes alla flaskor kommer dessutom att kastas och ersättas med en ny, fräsch glasflaska med sugrörsfunktion.
 
Lite dyrare, men bra mycket bättre i både kvalite och miljösynpunkt. www.ekokul.se har ett stort utbud av diverse olika babyartiklar och leksaker. Allt från hygienprodukter till leksaker. Nu återstår bara valet mellan vilken flaska vi ska beställa hem till kommande bebis? Efter att ha läst på en del om diverse flaskor så står det nu mellan Cherub Baby som ni ser i mitten eller Lifefactory längst till vänster, flaskan som Limme ska få är från Lifefactory och har som ni ser ett lock med sugrör. Han behöver verkligen inte dricka ur nappflaska längre. Jag kommer verkligen att kämpa med amningen in i det sista och hoppas att det kommer fungera bättre denna gången. Men oavsett så kan det vara skönt att pumpa ut för att ha vid vissa tillfällen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela