enjonna

Inskolningsdag 1

Publicerad 2013-01-08 21:10:04 i Limme 12-18 månader,

9.00 befann vi oss på Limmes förskola för första inskolningsdagen. Vi fick ett varmt välkomnande av personalen och en Limmehylla att hänga våra kläder på. Vi va på inskolningssamtal för ett par månader sedan och redan då visste jag att det va här jag ville ha mitt barn. En liten mysig förskola, välplanerad och genomtänkt. Det finns ett tänk bakom allt, ordning och reda och mysig personal. Limmes grupp består av 10 barn mellan 1 och 2 år som heter Pandorna.
 
Vi fick leka in oss lite i miljön och Limme begav sig ganska fort på äventyr. Han serverade kaffe och kokade ägg tillsammans med inskolningskompisen L. Därefter åt alla pandor (hela 6 stycken) frukt tillsammans som serverades delad på tallrik. Ganska lyxigt tyckte Limme med tanke på att vi alltid sitter vid matbordet och äter vår frukt här hemma. Efter frukten gick vi ut. Grävde i sandlådan, gungade högt, fick skjuts av de äldre barnen på en cykel, spelade bandy och behöver jag säga att Limme älskade det?
 
Till lunch serverades det korv med mos och majs, perfekt för min korvoman onge. Han skulle inte ha något lock till sin mugg och ingen sked att äta med, här va det gaffeln som gällde. Matsituationen gick över förväntan med tanke på tålamodet hos denna 17 månaders Limmekille.
 
Vilan fick vi dessvärre skippa. Vi har varit duktiga med att vänja honom att sova på de flesta ställen men att sova på madrasser med 6 andra barn har vi inte tränat på. Så för vår del fick vilan ske i vagnen och vi gick hem istället med tanke på att han ändå vaknar lagom tills det är dax att gå hem.
 
Ungefär så såg vår första inskolningsdag ut och mamman har lugnat ner sig en aning. En aning. Vi har tre dagar kvar och allt kan hända ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela